Samen werken Samen beter

Pijnrevalidatie Limburg

Ruim 2 miljoen mensen in Nederland hebben te kampen met langdurige pijn. Een deel van hen ervaart daardoor beperkingen in het dagelijks leven en zoekt hulp voor een oplossing bij de huisarts of andere hulpverlener. Bij de een leidt dat tot een goed resultaat, terwijl de ander de ene therapie na de andere volgt zonder resultaat.

Het Netwerk Pijnrevalidatie Limburg wil iedere patiënt met langdurige pijn zo snel mogelijk de beste behandeling bieden door de juiste behandelaar (of op de juiste plek). Daarbij kijkt niet elke behandelaar apart maar juist samen naar wat het beste is voor uw klachten. Om dit te bereiken werken in de regio Parkstad een aantal huisartsen, fysiotherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten, psychologen, en revalidatieartsen samen in het Netwerk Pijnrevalidatie Limburg. Ook de huisartsen en fysiotherapeuten van Gezondheidscentrum Terwinselen maken deel uit van dit netwerk.
In het netwerk Pijnrevalidatie brengt uw huisarts of fysiotherapeut uw klachten goed in kaart en stelt daarna een behandeling voor, samen met andere behandelaren in het netwerk. Onderdeel van de behandeling is dat u toegang krijgt tot een speciale website. Die kunt u openen op uw computer, laptop, tablet of smartphone. Hier kunt u informatie en tips lezen over uw pijnklachten en ook contact houden met uw behandelaar.
Om de behandeling naar uw behoefte heeft moet u dagelijks een paar korte vragen beantwoorden over hoe het met u gaat. Uw eigen behandelaar past de behandeling dan aan op basis van u antwoorden als dat nodig is. Ook moet u, afhankelijk van de behandeling, 2 of 3 keer, een langere vragenlijst invullen via de website van het netwerk.
Op dit moment wordt onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om iedere patiënt de juiste behandeling aan te bieden. Dit onderzoek is opgezet door Universiteit Maastricht en Adelante Zorggroep en wordt gefinancierd door zorgverzekeraars CZ, Zilveren kruis en VGZ. Wilt u meedoen aan dit onderzoek? Neem dan contact op met uw huisarts.