Welkom bij Gezondheidscentrum Terwinselen

Winterrecept

Ovenschotel met rundergehakt.


Ovenschotel met rundergehakt
Ingrediënten: voor 4 personen
400 gram rundergehakt
1 zak (500 gram)voorgesneden andijvie
1 stronk bleekselderij
1 rode paprika
1 grote ui
800 gram zacht kokende aardappelen
3 volkorenbeschuiten
Eventueel 75 gram pittige geraspte 30+ kaas
100 ml halfvolle melk
Vloeibaar bak en braad
Peper en zout
1 runderbouillontablet

Bereiding:
• Snijd het onderste gedeelte van de bleekselderij af, de rest kleinsnijden.
• De bleekselderij 5 minuten koken.
• Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in een ruime pan in 20 min. gaar.
• Giet de aardappelen af (vang het kookvocht op) en stamp fijn met de pureestamper. Verwarm de melk in een steelpan .Meng dit samen met de andijvie door de gestampte aardappelen. Bekijk zelf of de puree goed op dikte is, anders nog het overgebleven vocht toevoegen. Warm nog 2 min. door. Breng op smaak met peper en zout.
• Verwarm in een braadpan enkele eetlepels vloeibaar bak en braad en bak hierin het gehakt rul.
• Maak op smaak met een runderbouillontabletje.
• Voeg de fijngesnipperde ui en de kleingesneden paprika en bleekselderij toe. Nog 10 minuten bakken.
• Verwarm de oven 10 minuten voor op 180 graden.
• Doe het rundergehaktmengsel onderin de schaal en dan de andijviestamppot, strooi er de fijngemalen beschuiten en de geraspte kaas overheen en zet 15 minuten in de oven.



Smakelijk eten!


Geplaatst op: 05-02-2018